esheets

Waar moet je op letten bij het kopen van een laserprinter?

Bij het kopen van een printer zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Door de jaren heen zijn de printers erg veranderd, wat het voor veel mensen een erg lastige keuze maakt. Je kunt niet eenvoudig zien waar de printers op verschillen en toch is het wel belangrijk dat je hier op let. In dit artikel kun je wat meer vinden over waar je op moet letten bij het kiezen van een printer. Zo kun jij voorkomen dat je met een printer komt te zitten die niet alles kan wat die zou moeten kunnen.

De kosten van een printer

Als je een printer gaat kopen, is de aanschafprijs niet het enige waar je naar moet kijken. Je zult ook moeten kijken naar hoe zuinig de printer is en hoeveel energie deze verbruikt. Wanneer je kiest voor een Ricoh laserprinter kleur, zul je lagere kosten hebben voor het printen van een pagina dan wanneer je voor een inkjetprinter kiest. Wel is het zo dat je voor de toner van de laserprinters meer geld kwijt bent. Je kunt met deze toner echter wel een stuk langer doen dan met de inktcartridges. Als jij een eigen onderneming hebt waarbij veel geprint wordt, is het verstandig om voor een laserprinter te gaan. Wanneer jij als particulier op zoek bent naar een printer, is dit echter niet altijd de meest voordelige optie.

Kijk naar het soort cartridges dat de printer kan gebruiken

Vandaag de dag is er een groot aantal verschillende soorten printers waar je uit kunt kiezen. Een van de dingen waar de printers in verschillen zijn de cartridges die ze gebruiken. Je kunt verschillende formaten cartridges krijgen, maar ook de kleuren die een printer kan uitprinten zijn niet bij elke printer hetzelfde. Wanneer jij veel foto’s wilt gaan printen, is het belangrijk dat de printer een groot kleurenpalet heeft. Dit terwijl voor bedrijven vaak het hebben van alleen zwarte inkt voldoende is.

Het geluidsniveau van de printer

Bij het kopen van een printer is ook het geluid dat de printer maakt iets om rekening mee te houden. De nieuwere printers zijn zo ontworpen dat ze een relatief lage hoeveelheid decibel generen wanneer er wordt geprint. Als jij op de werkvloer de gehele dag naar het geluid van een printer moet luisteren, kan dit een belangrijk aandachtspunt zijn. Om je werknemer te helpen met het behouden van hun concentratie, kan het dus verstandig zijn om op zoek te gaan naar een geluidloze printer.