esheets

Informatica

Informatica

Het internet wordt met de dag groter, dagelijkse updates en nog veel meer. Voor veel mensen is het ook allemaal niet meer bij te houden hoe alles nou precies werkt, denk bijvoorbeeld programma’s als Excel of Microsoft Word. Dit komt omdat het telkens blijft innoveren. Daarom is het krijgen van informatie erg belangrijk, meestal is dit erg handig voor de wat oudere onder ons. Ze hebben vaak moeite met het meekomen in de online wereld, dit komt eigenlijk omdat ze vroeger helemaal nooit internet gebruikten en het sinds een paar jaar erg groot is. Zo vragen ook veel mensen zich af hoe internet werkt, hoe moet je nou bijvoorbeeld iets downloaden? Ook al deze dingen zijn voor veel mensen een gewoonte, we doen het elke dag en weten precies waar we wat moeten invullen. Toch is het voor de ouderen allemaal een stuk lastiger, misschien heb je wel is je opa of je ouders moeten helpen met het installeren van bijvoorbeeld een digitale krant.

jonathan-francisca-Q-y8EsExqYA-unsplash

Nieuwe technologie leren

Daarom is het erg handig als ze dit allemaal zelf kunnen, er worden zelfs bijeenkomsten gehouden hoe mensen ouderen laten leren hoe ze om moeten gaan met het internet, maar niet alleen het internet het kan bijvoorbeeld ook zijn hoe je iemand moet bellen op een smartphone of hoe je iemand moet videobellen. Informatica kan je uiteraard heel breed zien, het kan bijvoorbeeld ook zijn hoe je een plattegrond moet lezen of hoe je een tafel in elkaar moet zetten. Daar krijg je dan een boekje bij waarop je kan zien hoe je het een en ander moet doen. Tegenwoordig begint dit al er vroeg, kinderen die bijvoorbeeld een Ipad hebben weten al precies hoe ze iets moeten downloaden of moeten bespelen. Dit komt ook eigenlijk omdat ze midden in opgroeien. Of ben je net een bedrijf begonnen? Dan is het ook erg handig dat je weet hoe alles werkt, denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een goed online marketing plan. Wat moet je namelijk allemaal doen voordat je zorgt dat je goed vindbaar bent op het wereld wijde web. Hoe moet je bijvoorbeeld een goede site opzetten en hoe zorg je ervoor dat dit goed vindbaar wordt? Dit kan je natuurlijk allemaal zelf doen ook kan je dit uit handen geven bij een goed marketing bureau. Eentje die zich bezig houdt met bijvoorbeeld een SEO (Search Engine Optimization) dit is erg handig want zo ben je makkelijker vindbaar.

Een bedrijf blijven ontwikkelen is dan ook erg belangrijk. Ook moet je dan kijken of missie en je visie van je bedrijf goed is, past het nou echt bij wat je verkoopt? Missie houdt in waar sta je voor bedrijf zijnde en visie is waar ga je voor? Wat voor een doelen heb je nou eigenlijk die je graag wilt behalen? Of heb je al een aantal doelen behaald en wil je nog steeds blijven groeien? Dan is het van belang dat je telkens opnieuw nieuwe doelen gaat stellen. Zo blijf je innoveren en blijf je de concurrenten altijd voor. Het inhuren van bijvoorbeeld een marketing bureau is niet veel een keer. Het is vaak dat je een periode een bedrijf inhuurt.

MEER TE WETEN KOMEN

Zeekabels

storingen