esheets

Wat is een woonunit en welke soorten woonunits zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende situaties waarin het erg handig kan zijn om een woonunit aan te schaffen of te huren. Als jij nog niet weet wat een woonunit is, is de kans groot dat jij nog niet in één van deze situaties hebt gezeten. Een woonunit is, zoals de naam al doet vermoeden, een relatief kleine unit waar je in kunt wonen. Vaak worden dit soort units tijdelijk gebruikt. Er kunnen veel verschillende redenen zijn om een woonunit te huren of aan te schaffen. Daarom kan het handig zijn om eens wat meer inzicht te krijgen in de verschillende soorten woonunits.

Een woonunit die gericht is op mantelzorg

Er zijn in ons land veel mensen die zorg nodig hebben. Hierbij kan het gaan om tijdelijke zorg, bijvoorbeeld wanneer je een ongeluk hebt gehad, maar dit is lang niet de enige vorm van zorg die veel nodig is in Nederland. Het is bijvoorbeeld ook zo dat er veel mensen zijn die mantelzorg nodig hebben, bijvoorbeeld door een handicap of omdat zij een dagje ouder worden en niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dat is voor deze mensen natuurlijk erg vervelend, want vaak willen zij wel in hun eigen huis blijven wonen. Gelukkig is dit mogelijk, want je kunt een mantelzorgwoning in Roosendaal kopen of huren waardoor je de mogelijkheid hebt om iemand in de tuin van de zorgbehoevende persoon te laten wonen. Zo is er altijd hulp in de buurt voor degene die zorg nodig heeft. Dat is wel zo fijn voor diegene, maar ook voor mensen in hun omgeving. 

Een woonunit voor tijdens een verbouwing

Het verbouwen van je woning kan in veel verschillende situaties een zeer goede zet zijn. Zo is het voor veel mensen bijvoorbeeld van belang om voldoende ruimte te hebben in hun woning. Hierdoor is het fijn om je woning te verbouwen, want je hoeft dan niet te verhuizen, maar je hebt uiteindelijk toch een grotere woning. Wel kan het voorkomen dat je door toedoen van de werkzaamheden aan de verbouwing tijdelijk niet in je eigen woning kunt verblijven. Dit komt vaak voor en er is dan ook een vrij eenvoudige oplossing voor. Hierbij gaat het om een tijdelijke woonunit van Dit is Plek waarin je kunt verblijven wanneer je niet in je eigen woning kunt slapen.