esheets

Mobiel internet via prepaid, is het aangeraden?

Is mobiel internetten via prepaid een goede keuze, of is het niet zo interessant? Regelmatig is er interesse in prepaid, maar wel twijfel over of het bij iemand past. Lees in dit artikel meer over mobiel internetten via prepaid, en bepaal of het voor jou aangeraden is!

De voordelen van prepaid internet

Wil je gebruik maken van mobiel internet via prepaid? Dit heeft de volgende voordelen:

  • Meer kostencontrole (zelf bepalen wanneer je databundels koopt).
  • Je betaalt niet voor belminuten en sms’jes, maar alleen voor de data die je verbruikt.
  • Prepaid internet is een goede tijdelijke oplossing.
  • Mobiel internet via prepaid is voordelig, vooral bij licht gebruik.
  • Je kunt met je simkaart prepaid internetten op telefoons, maar ook andere apparaten (zoals MiFi-routers en laptops).
  • Je kunt gebruik maken van handige en voordelige databundels.
  • Vaak krijg je bij het bestellen van een prepaid simkaart al gratis data of beltegoed (welke je aan losse MB’s of internetbundels kunt uitgeven).

Is prepaid internetten aangeraden?

Of prepaid internet voor jou de meest geschikte optie is, hangt af van je eigen situatie en gebruik van je telefoon (of andere ‘smart’ apparaat). Spreken de bovengenoemde voordelen je aan, dan is prepaid internet een prima optie. Weet je het nog niet zeker, dan is een extra voordeel van prepaid dat het laagdrempelig is: je hebt al voor een paar euro een simkaart met beltegoed. Hierdoor kun je eenvoudig testen hoe prepaid je bevalt.

Mobiel internetten met meerdere apparaten

Zodra je een prepaid simkaart hebt, kun je deze natuurlijk in je telefoon plaatsen voor mobiel internet. Dit is echter niet het enige apparaat waar je een simkaart voor kunt inzetten. Er zijn voldoende andere apparaten waar een simkaart in geplaatst kan worden. Hieronder worden drie voorbeelden genoemd en beschreven.

Simkaart in combinatie met een MiFi router

Vooral populair op vakantie: een MiFi router. Hier kan een kaart in geplaatst worden. Vervolgens kunnen meerdere smartphones met de router verbinden voor mobiel internet.

Simkaart in laptop

Door een simkaart in een laptop te plaatsen, kan er ook onderweg gebruik worden gemaakt van de laptop (zonder afhankelijk te zijn van WiFi-netwerken). Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van je laptop in de trein of op een flexwerkplek.

Simkaart in tablet

Net zoals voor het bovenstaande, geldt ook voor tablets: door hier een simkaart in te doen, kun je overal mobiel internetten.

Voor het bovenstaande voldoen normale prepaid simkaarten. Tegenwoordig zijn er echter data only simkaarten (waarmee je dus echt alleen kunt internetten).