esheets

Hoe beveilig je jouw computersystemen

Als bedrijf is het belangrijk de privacy van je klanten te waarborgen. Om te voldoen aan de ISO 27701 norm is het daarom belangrijk dat je enkele stappen onderneemt in het beveiligen van je informatie en je computersystemen. Om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van wat je kan doen om je informatie te beschermen, beschrijft dit artikel enkele manieren waarop je dit zorgvuldig aan kan pakken.

Antivirus

Als eerste is het belangrijk om een antivirus software te installeren. Deze software zorgt er namelijk voor dat je computer bij elke actie gescand wordt op virussen. Op deze manier voorkom je namelijk dat mensen met slechte bedoelingen toegang krijgen tot privacy gevoelige informatie. De antivirus software zal meldingen gegeven zodra er verdachte activiteiten plaatsvinden of je weerhouden van het bezoeken van bepaalde websites die eventueel beheerd kunnen worden door hackers. Op deze manier zorg je ervoor dat geen enkel virus bij jou binnenkomt.

Update

Ten tweede is het belangrijk dat je jouw systemen blijft updaten. Hierin worden namelijk nieuwere versies van de software toegevoegd. Deze nieuwe versies zijn vaak de verbeterde versies en zorgen er daarom voor dat jouw computersystemen beter beschermd blijven. Als er namelijk bepaalde fouten in de systemen zitten en deze naar boven komen doordat de consumenten dit ervaren, zal het bedrijf een nieuwe versie uitbrengen die ervoor zorgt dat deze fout opgelost wordt. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat er geen loopholes zijn waardoor een hacker bij jouw systemen kan.

E-mail

Een van de favoriete manieren voor hackers om binnen te komen in systemen is via de e-mail. Ze zullen hierbij gebruik maken van links die je naar websites leiden waar je je liever niet op bevindt. Hierbij kunnen ze vragen om persoonsgegevens of zelfs bankgegevens. Ook kunnen ze de e-mail gebruiken om binnen te dringen tot je computersystemen en hierdoor toegang krijgen tot privacy gevoelige informatie. Zodra je wilt voldoen aan de ISO 27001 norm is het daarom belangrijk altijd de afzender van de e-mail te controleren en niet zo snel op de link te klikken in de mail. Ook kan je in je e-mail bepaalde spam opties aanvinken, zodat de meeste fraudegevoelige e-mails eruit worden gefilterd.