esheets

Deze maatregelen kun je nemen tegen een hoge energierekening

Er zijn in Nederland op dit moment erg veel mensen die maandelijks moeite hebben met het betalen van hun energierekening. Dat komt voornamelijk doordat de kosten van gas, stroom en water flink zijn gestegen. Hierdoor kost dit zowel relatief als absoluut een stuk meer dan een jaar geleden en dit kan voor de nodige problemen zorgen bij veel mensen. Daarom is het slim om eens goed na te denken over wat je kunt doen om te voorkomen dat jij hier last van hebt. Deze tekst kan je daarbij helpen. 

Verwarm je woning met infrarood in plaats van CV

De meeste woningen in Nederland worden verwarmd door middel van een CV-ketel. Het is echter niet zo dat dit de goedkoopste en meest efficiënte manier is om een woning te verwarmen. Er is gas nodig om een CV ketel warm te maken en daarnaast gaat er in het hele systeem van een centrale verwarming erg veel warmte verloren. Daarom is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om je woning op een andere manier te verwarmen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van infrarood panelen. Deze panelen zorgen er door middel van straling voor dat het warmer wordt in een ruimte. Je kunt eens een infrarood paneel kopen om zelf te testen hoe goed dit werkt. Dit is een veel efficiëntere manier om je woning te verwarmen en het is dan ook zeker de moeite waard om dit eens uit te proberen.

Gebruik zonnepanelen

Om op de lange termijn minder geld kwijt te zijn aan je energierekening, is het vaak wel nodig om eerst flink te investeren. Het is bijvoorbeeld een goed idee om zonnepanelen op je dak te laten leggen. Zonnepanelen wekken stroom op wanneer de zon schijnt. Hierdoor hoef je minder geld uit te geven aan stroom. Wel moet je dan bereid zijn om de zonnepanelen te kopen, want deze kunnen vrij prijzig zijn.

Isoleer je woning beter

Het is van belang dat je woning zo goed mogelijk geïsoleerd is. Als dit niet het geval is, zal het je veel meer kosten om je woning warm te houden. Daarom is het slim om eens een expert uit te nodigen om uit te zoeken hoe goed jouw woning geïsoleerd is en of dit te verbeteren valt.