esheets

Waarom kiezen voor het huren van een steiger?

Het is belangrijk voor de staat van je woning, maar ook voor de waarde van je woning, om de buitenkant van je woning regelmatig te onderhouden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het onderhouden van de gevels en de kozijnen van je woning. De meeste mensen die de buitenkant van hun woning willen onderhouden, kiezen ervoor om hiervoor een ladder te gebruiken. Dat is erg jammer, want een steiger heeft veel meer voordelen te bieden. Wil je weten waarom je ook moet kiezen voor het huren van een steiger? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

Het gebruiken van een steiger is veiliger

Een van de redenen waarom je ook een steiger moet huren, is dat het gebruiken van een steiger veiliger is dan het gebruiken van een ladder. Een steiger staat namelijk op vier poten en is daardoor ook erg stevig. Dit is zeker niet het geval bij een ladder die op twee poten schuin tegen de muur aan staat. Jaarlijks gebeuren er in Nederland duizenden ongelukken doordat de ladder wegglijdt of omvalt. Dat een steiger omvalt komt vrijwel niet voor. Een steiger kan namelijk alleen omvallen als de ondergrond niet stevig is of de steiger niet goed opgebouwd is. 

Het huren van een steiger is goedkoop

Een van de grootste voordelen van het huren van een steiger, is dat het huren van een steiger helemaal niet duur is. Vooral als je kiest voor steiger huren in Breda of een het huren van een steiger bij Spapens Machinehandel ben je erg goedkoop uit. Het huren van een steiger kost maar enkele tientallen euro’s per dag en dat is natuurlijk erg goedkoop. Als je wilt weten hoeveel je ongeveer kwijt bent aan het huren van een steiger, is het aan te raden om eens contact op te nemen met een verhuurbedrijf. 

Je hebt meer bewegingsruimte

Wanneer je de gevels van je woning wilt onderhouden, is het fijn als je voldoende bewegingsruimte hebt. Dit is niet het geval wanneer je gebruikmaakt van een ladder en daardoor is het gebruikmaken van een ladder ook niet bepaald veilig. Een steiger is namelijk voorzien van een plateau en een stevige reling. Je hebt dus alle ruimte om te bewegen waardoor het werk makkelijker gedaan kan worden, maar ook hoef je niet bang te wezen dat je van de steiger valt aangezien de steiger voorzien is van een reling.