esheets

Verschillende methoden om je uren te registreren

Het is erg belangrijk, voor zowel de werknemer als de werkgever, om de uren te registreren. Zo kun je verantwoorden naar klanten hoeveel uur je aan iets heb gewerkt en hoeveel er gefactureerd moet worden. Maar het bepaald ook hoeveel salaris je uitbetaald krijgt en hoeveel uur er al in een project zit en hoeveel er nog over is. Hieronder zullen we een paar verschillende methoden laten zien om je uren te registreren. 

Handmatig

De meest traditionele manier van urenregistratie is get handmatig bij houden op pen en papier. Je noteert dan hoe laat je begint en hoe laat je eindigt. Je moet er wel voor zorgen dat je dit briefje niet kwijt raakt, of kapot maakt. Meestal vergeet je met deze manier ook makkelijker om de uren op te schrijven en is het lastiger om goed in een systeem bij te houden.

Excel

Je kunt ook in Excel je uren bijhouden, dit werkt meestal goed voor kleine bedrijven of ZZP’ers. Het handige aan Excel is, is dat dit programma gelijk al formules kan toepassen om de totaaluren te berekenen en het salaris. Dit zorgt er voor dat er geen ruimte is voor een menselijke fout in het rekenen en zul je dus nooit te weinig uitbetaald krijgen. 

Urenregistratie-apps

Je kunt je uren ook bijhouden door middel van een app. Deze apps hebben vaak handige functies zoals het in- en uitklokken. Hiermee kun je ook eenvoudig je pauzes bijhouden. Vaak zitten er in apps nog extra functionaliteiten, die per app verschillen.

Tijdregistratiesystemen

Een tijdregistratiesysteem is een tool voor een nauwkeurige urenregistratie. Hiervoor heb je vaak een controle systeem, waardoor je een specifiek iets nodig hebt om te registeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan biometrische identificatie. Deze urenregistratie wordt automatisch gekoppeld aan de salarisadministratiesoftware. Zo heb je bijvoorbeeld de HR Software van Apployed. Apployed zorgt er voor dat je je administratieve taken makkelijk kan uitvoeren.

Projectmanagementsoftware

Met veel projectmanagementsoftware kun je ook je uren registeren. Hierdoor kun je van iedere werknemer in het team zien hoeveel tijd ze er aan hebben besteed en hoeveel uur er nog over is voor een project.

Je uren bijhouden is van groot belang, zowel voor de werknemer als de werkgever. Je kunt je uren traditioneel bijhouden op pen en papier, maar vaak is dit onhandig. Je kunt het ook bijhouden in Excel, urenregistratie-apps, tijgregistratiesystemen en projectmanagementsoftware. Wat je ook kiest, zorg er voor dat het goed bij jou past.